Drink arbuzowy z imbirem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2969
Drink arbuzowy z imbirem
fot. Sikachu! / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 ml białego ginu
  • 60 g arbuza
  • 2 szklanki kruszonego lodu
  • szczypta mielonego imbiru

Opis przygotowania:

Schłodzonego arbuza umyć, pokroić i usunąć nasiona. Dwa kawałki pozostawić do dekoracji, a resztę miąższu pokroić w drobna kostkę. Miąższ przełożyć do shakera, dodać gin, kruszony lód i szczyptę imbiru. Całość dokładnie wymieszać i następnie przelać do kieliszków. Udekorować plastrami krojonego arbuza.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów