Smażone parówki z pieczarkami i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1674
Składniki:
- 400 g parówek drobiowych
- 300 g małych pieczarek
- 4 łyżki oleju
- 4 pomidory
- 4 czerwone papryczki chili
- 2 czerwone cebule
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i odsączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Pieczarki pozbawić błony i przekroić na połowy. Cebule obrać ze skóry, pokroić w cienkie piórka i razem z pieczarkami zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Po zeszkleniu ściągnąć z patelni i dodać do pomidorów na talerzu. Dodać do tego czerwone papryczki chili. Następnie rozgrzać pozostały olej na patelni, przełożyć na nią pozbawione folii i lekko ponacinane parówki, po czym smażyć je na średnim ogniu do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć je z ognia i dodać do całości. Wszystko udekorować gałązkami świeżego rozmarynu.
Komentarze (0)