Smażone parówki z pieczarkami i warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1417
Smażone parówki z pieczarkami i warzywami
fot. Timolina / elements.envato.com

Składniki:

  • 400 g parówek drobiowych
  • 300 g małych pieczarek
  • 4 łyżki oleju
  • 4 pomidory
  • 4 czerwone papryczki chili
  • 2 czerwone cebule
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i odsączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Pieczarki pozbawić błony i przekroić na połowy. Cebule obrać ze skóry, pokroić w cienkie piórka i razem z pieczarkami zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Po zeszkleniu ściągnąć z patelni i dodać do pomidorów na talerzu. Dodać do tego czerwone papryczki chili. Następnie rozgrzać pozostały olej na patelni, przełożyć na nią pozbawione folii i lekko ponacinane parówki, po czym smażyć je na średnim ogniu do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć je z ognia i dodać do całości. Wszystko udekorować gałązkami świeżego rozmarynu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów