Śliwki z serem i orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1191
Śliwki z serem i orzechami
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g śliwek kalifornijskich (bez pestek)
  • 300 g białego sera twarogowego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • świeża mięta do dekoracji

Opis przygotowania:

Miętę umyć i odsączyć z wody. Śliwki przekroić na połowy. Ser twarogowy przełożyć do miski, wbić do niego jajka, wsypać cukier, cukier waniliowy i zmiksować mikserem na jednolitą masę. Następnie całość przełożyć do przekrojonych śliwek, a następnie przełożyć do pucharków deserowych. Wszystko posypać kandyzowaną skórką pomarańczową, orzechami włoskimi i udekorować świeżą miętą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów