Śliwki z serem i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1191
Składniki:
- 400 g śliwek kalifornijskich (bez pestek)
- 300 g białego sera twarogowego
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżeczki kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- świeża mięta do dekoracji
Opis przygotowania:
Miętę umyć i odsączyć z wody. Śliwki przekroić na połowy. Ser twarogowy przełożyć do miski, wbić do niego jajka, wsypać cukier, cukier waniliowy i zmiksować mikserem na jednolitą masę. Następnie całość przełożyć do przekrojonych śliwek, a następnie przełożyć do pucharków deserowych. Wszystko posypać kandyzowaną skórką pomarańczową, orzechami włoskimi i udekorować świeżą miętą.
Komentarze (0)