Śliwki w czekoladzie z midgałami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2192
Składniki:
- 300 g gorzkiej czekolady
- 200 g suszonych śliwek kalifornijskich
- 100 g migdałów
- 1 szklanka wrzącej wody
Opis przygotowania:
Śliwki kalifornijskie przełożyć na sito i sparzyć wrzącą wodą. Następnie osączyć je z nadmiaru wody, nadziać migdałami i przełożyć na tackę wyłożoną papierem do pieczenia. Czekoladę gorzką połamać na drobne kawałeczki, przesypać je do rondla, rozpuścić na płynną masę na małym ogniu, po czym ściągnąć ją z ognia i zalać składniki na tacce. Całość pozostawić do zastygnięcia czekolady, wstawić do lodówki na 2 godziny, a potem wyciągnąć z lodówki i podawać do spożycia.
Komentarze (0)