Serce karczocha z tagliatelle
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 971
Składniki:
- 200 g makaronu tagliatelle
- 2 karczochy zielone
- 2 łyżki masła
- sól
- zielony koperek
Opis przygotowania:
Karczochy umyć, przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu karczochy odcedzić, pozbawić je łusek, meszków, pozostawić jedynie ich serce i wyłożyć na talerz. Następnie makaron tagliatelle wrzucić do rondla z gotującym się 1 l lekko osolonej wody i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić i zrumienić na rozgrzanym mocno maśle na patelni na średnim ogniu. Zrumieniony makaron ściągnąć z ognia i nałożyć go na serce karczocha na talerzu. Wszystko udekorować zielonym koperkiem i podawać do spożycia.
Komentarze (0)