Serce karczocha z tagliatelle

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 971
Serce karczocha z tagliatelle
fot. Ideas in Food / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g makaronu tagliatelle
  • 2 karczochy zielone
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • zielony koperek

Opis przygotowania:

Karczochy umyć, przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu karczochy odcedzić, pozbawić je łusek, meszków, pozostawić jedynie ich serce i wyłożyć na talerz. Następnie makaron tagliatelle wrzucić do rondla z gotującym się 1 l lekko osolonej wody i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić i zrumienić na rozgrzanym mocno maśle na patelni na średnim ogniu. Zrumieniony makaron ściągnąć z ognia i nałożyć go na serce karczocha na talerzu. Wszystko udekorować zielonym koperkiem i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów