Sałatka z rzodkiewek, sera, pomidórow i szpinaku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1501
Składniki:
- 30 g pomidorków koktajlowych
- 20 g sera Gouda w całości
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 pęczki rzodkiewki
- pęczek szpinaku
- 1 czerwona sałata
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Rzodkiewki pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Do pokrojonej rzodkiewki dodać całe pomidory, szpinak, czerwoną sałatę i pokrojony w grubszą słomkę ser Gouda. Całość oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, zalać oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)