Sałatka z ziemniaków i rzodkiewki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3929
Składniki:
- 50 dag ziemniaków
- 2 pęczki rzodkiewki
- 2 jajka
- 1 pęczek szczypiorku
- 1,5 łyżki musztardy
- 0,5 szklanki śmietany
- sól i pieprz
Opis przygotowania:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ugotowaniu obrać ze skórki i pokroić w drobne plastry. Rzodkiewki zetrzeć na grubej tarce, szczypiorek pokroić drobno i dodać do ziemniaków. Jajka ugotować na twardo, następnie obrać ze skorupki, białka posiekać drobno, a żółtka rozetrzeć z musztardą przez sitko i dodać do całości. Wszystkie składniki doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Całość wstawić do lodówki na 10 min.
Komentarze (0)