Sałatka z rzodkiewki i cieciorki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3441
Sałatka z rzodkiewki i cieciorki
fot. La.blasco / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g cieciorki w zalewie
  • 2 łyżki masła
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 główka sałaty
  • 0,5 łyżeczki mielonego kopru
  • 0,5 łyżeczki mielonego anyżu
  • 0,5 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osaczyć z wody. Sałatę pokroić na kawałki i przełożyć do salaterki. Rzodkiewkę pozbawić liści i ogonków, pokroić w cienkie plastry i połączyć z pokrojoną sałatą. Cieciorkę osączyć z zalewy i przełożyć na rozgrzane masło na patelni. Potem oprószyć ją rozmarynem, kminkiem, anyżem, szczyptą soli i smażyć pod przykryciem przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Usmażoną ściągnąć z ognia połączyć ze wszystkimi składnikami w salaterce.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów