Sałatka z rzodkiewki i cieciorki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3441
Składniki:
- 400 g cieciorki w zalewie
- 2 łyżki masła
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 główka sałaty
- 0,5 łyżeczki mielonego kopru
- 0,5 łyżeczki mielonego anyżu
- 0,5 łyżeczki suszonego rozmarynu
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osaczyć z wody. Sałatę pokroić na kawałki i przełożyć do salaterki. Rzodkiewkę pozbawić liści i ogonków, pokroić w cienkie plastry i połączyć z pokrojoną sałatą. Cieciorkę osączyć z zalewy i przełożyć na rozgrzane masło na patelni. Potem oprószyć ją rozmarynem, kminkiem, anyżem, szczyptą soli i smażyć pod przykryciem przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Usmażoną ściągnąć z ognia połączyć ze wszystkimi składnikami w salaterce.
Komentarze (0)