Sałatka z rzodkiewki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2403
Składniki:
- 550 g rzodkiewki
- 250 g marchwi
- 50 g cebuli
- 50 g czosnku
- 50 g octu 3%
- 50 g oleju
- pęczek szpinaku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Rzodkiewkę i marchew umyć i usunąć natkę. Cebulę oraz czosnek obrać i podsmażyć na 2 łyżkach oleju, a następnie dodać do do tego marchew i rzodkiewki. Następnie dodać szpinak, smażyć przez 1,5 minuty, po czym wyłożyć na talerz. Całość doprawić octem wymieszanym z olejem, pieprzem i solą Wszystko dobrze wymieszać i odstawić na 20 minut do lodówki, po czym podawać na zimno.
Komentarze (0)