Sałatka z brokuła, papryki, sera i rzodkiewki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 923
Składniki:
- 4 rzodkiewki
- 2 brokuły
- 2 pomarańczowe papryki
- 2 łyżki sera feta
- 2 łyżeczki siemienia lnianego
- 2 łyżeczki czarnego maku
- sól
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa umyć i odsączyć z wody. Brokuły podzielić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu brokuły odcedzić i wyłożyć na talerz. Paprykę pozbawić nasion, pokroić ją na małe kawałki i dodać do brokuła na talerzu. Dodać do tego pokrojoną na kawałki rzodkiewkę. Całość posypać serem feta, nasionami lnu oraz czarnym makiem.
Komentarze (0)