Sałatka z tuńczyka z rodzynkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1367
Składniki:
- 300 g tuńczyka w oleju
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 1 czerwona cykoria
- 1 główka sałaty strzępiastej
- 1 cytryna
- 0,5 szklanki wrzącej wody
- 0,5 łyżeczki mielonej papryki chili
- sól
Opis przygotowania:
Sałatę oraz cykorię umyć, osączyć z wody, podzielić na liście i przełożyć do miski. Następnie skropić je sokiem cytrynowym, oprószyć szczyptą soli, mieloną papryką chili i dobrze wymieszać. Tuńczyka osączyć z oleju, pokroić na kawałki i dodać do składników w misce. Rodzynki sparzyć wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i dodać do całości. Wszystko dokładnie wymieszać, przełożyć na talerz i udekorować przekrojoną cytryną.
Komentarze (0)