Sałatka z tuńczyka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 6465
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka
- 2 pomidory
- 5 oliwek
- 1 mała czerwona papryka
- 1 mała cebula
- 12 dag sera żółtego
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 mały ogórek zielony
- kapusta pekińska
- majonez
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i wysuszyć. Kapustę pekińską pokroić w paski. Ogórka zielonego obrać, następnie pokroić go w kostkę razem z papryką, cebulą i serem żółtym. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć z zalewy. Wszystko wymieszać z pieprzem, solą i majonezem (według uznania). Dodać oliwki pokrojone w paski.
Komentarze (3)
\"palce lizać\"
Wyprobowalam.Warto bylo.Pycha
Ja dodaję jeszcze ryż.