Pikantna zupa z cieciorki i fasoli
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5844
Składniki:
- 1 cebula
- 1 por naciowy
- 1 żółta papryka
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1 puszka (425 ml ) cieciorki
- 1 puszka (370 ml) fasoli
- 15 dag mrożonego zielonego groszku
- 15 dag gotowych zacierek
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Obraną cebulę posiekaj. Seler i paprykę pokrój na małe kawałki. Na rozgrzanym oleju zasmaż przecier pomidorowy i mieloną paprykę. Podlej 1/4 litra wody. Dorzuć warzywa, krótko zagotuj. Przypraw solą i pieprzem. Cieciorkę oraz fasolę osącz, dodaj do przygotowanej mieszanki. Następnie dodaj mrożony groszek, podlej 750 ml wody i gotuj przez 15 minut. W tym czasie ugotuj zacierki w osolonej wodzie. Zupę jeszcze raz przypraw do smaku, dodaj ugotowane zacierki. Posyp posiekaną natką selera. Można także posypać świeżą kolendrą.
Komentarze (0)