Sałatka owocowa z rukolą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3219
Składniki:
- 400 g miąższu z arbuza
- 30 g truskawek
- 20 ml syropu klonowego
- 1 łyżeczka soku z limonki
- 2 jabłka (Lobo)
- pęczek rukoli
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Jabłka, truskawki, arbuza oraz rukolę umyć i osączyć z wody. Miąższ z arbuza pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Truskawki obrać z szypułek, pokroić na kawałki i dodać do pokrojonego arbuza. Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do składników wraz z pokrojoną na kawałki rukolą. Całość oprószyć szczyptą soli, zalać syropem klonowym, sokiem z limonki i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)