Sałatka z bobu i fety
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5025
Składniki:
- 30 g sera feta
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 kg bobu
- 0,5 łyżeczki mielonych ziaren kolendry
- natka zielonej pietruszki
- garść świeżej mięty
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Natkę zielonej pietruszki oraz miętę pokroić drobno i przełożyć do miski. Bób zalać 2 l lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odcedzić i dodać do składników. Dodać do tego pokruszony ser feta oraz obrany ze skóry i przepuszczony przez praskę czosnek. Potem wszystko zalać oliwą z oliwek, a następnie doprawić do smaku pieprzem, solą, mieloną kolendrą, dokładnie wymieszać i przełożyć do miski.
Komentarze (0)