Sałatka z kukurydzą i groszkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4515
Sałatka z kukurydzą i groszkiem
fot. thebittenword.com / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g kukurydzy w zalewie
  • 200 g zielonego groszku w zalewie
  • 4 suszone pomidory
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Paprykę oraz suszone pomidory umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną paprykę i suszone pomidory. Składniki oprószyć pieprzem, solą i smażyć na średnim ogniu przez 2 minuty. Potem dodać do tego osączona z zalewy kukurydzę, zielony groszek, po czym wszystko wymieszać i smażyć pod przykryciem przez kolejne 2 minuty. Usmażone składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów