Sałatka z kukurydzą i groszkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4515
Składniki:
- 400 g kukurydzy w zalewie
- 200 g zielonego groszku w zalewie
- 4 suszone pomidory
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Paprykę oraz suszone pomidory umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną paprykę i suszone pomidory. Składniki oprószyć pieprzem, solą i smażyć na średnim ogniu przez 2 minuty. Potem dodać do tego osączona z zalewy kukurydzę, zielony groszek, po czym wszystko wymieszać i smażyć pod przykryciem przez kolejne 2 minuty. Usmażone składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)