Sałatka z groszkiem i słonecznikiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1592
Składniki:
- 200 g łuskanego słoneczniku
- 100 g zielonego groszku w łupinie
- 1 główka czerwonej sałaty
- 1 główka strzępiastej sałaty
- 1 czerwona papryka
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę strzępiastą i czerwoną podzielić na liście i wyłożyć na talerz. Paprykę czerwoną pozbawić nasion, pokroić ją w cienkie plastry i dodać do sałaty na talerzu. Groszek w łupinie pozbawić łyka i dodać do całości. Następnie 100 g łuskanego słonecznika przesypać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, lekko go zrumienić, dodać do składników, po czym wszystko posypać pozostałym słonecznikiem oraz szczyptą soli.
Komentarze (0)