Sałatka z kapusty i ogórka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1455
Składniki:
- 3 łyżki soku cytrynowego
- 2 szklanki wrzącej wody
- 1 ćwiartka białej kapusty
- 1 zielony ogórek
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1 łyżka śmietany 12%
- natka zielonej pietruszki
- szczypta soli
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Ogórka obrać ze skory, pokroić w drobna kostkę, przełożyć do do miski i zalać sokiem cytrynowym. Następnie kapustę białą pokroić w cienkie plastry, sparzyć ja na sicie wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i dodać do składników w misce. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno i dodać do składników. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu białego, cukrem, zalać śmietaną, dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczki.
Komentarze (0)