Sałatka z jarmużu na słodko
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2288
Składniki:
- 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 1 pęczek jarmużu
- 1 łyżeczka soku z limonki
- 0,5 szklanki płynnego miodu lipowego
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Jarmuż umyć, osączyć z wody i pokroić na małe kawałki do miski. Niód lipowy wymieszać z sokiem z limonki i przelać do jarmużu. Następnie dodać do tego płatki migdałowe i kandyzowaną skórkę pomarańczową. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, dokładnie wymieszać i przełożyć do salaterki
Komentarze (0)