Boerenkool z ziemniaków i jarmużu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3040
Składniki:
- 0,5 kg ziemniaków
- 8 liści kapusty jarmuż
- 8 cebulek dymek
- 20 g płatków migdałowych
- 2 pęta kiełbasy wędzonej
- 2 łyżki masła
- sól
Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie. Kapustę jarmuż dobrze opłukać, zalać wodą, dodać do tego obrane cebule i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, jarmuż pokroić drobno, dodać do ziemniaków wraz z masłem, dobrze ubić i przełożyć na talerz. Kiełbasę ugotować, odcedzić, pokroić w plastry i ułożyć na ziemniakach. Na kiełbasie położyć gotowaną cebulę. Płatki migdałów wrzucić na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, podpiec i obsypać nimi ziemniaki w koło i na wierzchu.
Komentarze (0)