Sałatka słoikowa z fetą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1034
Składniki:
- 400 g kaszy kuskus
- 200 ml majonezu
- 200 g sera feta
- 4 rzodkiewki
- 2 małe cukinie zielone
- 1 główka sałaty strzępiastej
- sól
- natka jarmużu
Opis przygotowania:
Do umytego słoika włożyć majonez. Warzywa umyć i odsączyć z wody. Cukinię obrać ze skóry, pokroić ją w cienką słomkę i dodać do majonezu w słoiku. Rzodkiewkę pokroić w cienkie krążki. Ser feta pokroić na małe kawałki. Następnie kaszę kuskus opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 6 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu kaszę odparować i dodać do cukinii z majonezem. Następnie dodać do tego pokrojoną wcześniej rzodkiewkę, ser feta i wszystko udekorować sałatą strzępiastą oraz natką jarmużu.
Komentarze (0)