Sałatka makaronowa z aloesem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 3028
Składniki:
- 300 g makaronu świderki
- 50 g tartego parmezanu
- 6 pomidorków koktajlowych
- 4 łodygi aloesu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 mango
- 1 mały por
- pęczek szczypiorku
- pieprz czarny świeżo zmielony
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa, mango oraz liście aloesu umyć i osączyć z wody. Liście aloesu pozbawić kolców i pokroić je na małe kawałki do miski. Pomidory pokroić na połowy. Por oraz szczypiorek pokroić drobno. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę,a miąższ pokroić w drobną kostkę. Następnie makaron wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się lekko osolonej wody i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i dodać go do pokrojonych wcześniej składników. Wszystko doprawić do smaku szczyptą świeżo zmielonego pieprzu, skropić oliwą z oliwek i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu posypać tartym parmezanem i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)