Sałatka warzywna z serem i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 661
Składniki:
- 200 g koziego sera twarogowego
- 50 ml soku wiśniowego
- 8 pomidorków koktajlowych
- 2 dojrzałe awokado
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 zielony ogórek szklarniowy
- pęczek roszponki
- 1 sałata masłowa
- sól
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i odsączyć z wody. Sałatę masłową podzielić na liście i wyłożyć ją na talerz. Do sałaty dodać roszponkę i pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Ogórka obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do warzyw na talerzu. Awokado obrać ze skórki, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do całości. Następnie wlać do tego oliwę z oliwek, oprószyć szczyptą soli, wymieszać i wyłożyć na talerz. Ser twarogowy zmieszać z sokiem wiśniowym i dodać do sałatki.
Komentarze (0)