Sałatka warzywna z serem i awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 661
Sałatka warzywna z serem i awokado
fot. Laurel Fan (flickr.com) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g koziego sera twarogowego
  • 50 ml soku wiśniowego
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 zielony ogórek szklarniowy
  • pęczek roszponki
  • 1 sałata masłowa
  • sól

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i odsączyć z wody. Sałatę masłową podzielić na liście i wyłożyć ją na talerz. Do sałaty dodać roszponkę i pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Ogórka obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do warzyw na talerzu. Awokado obrać ze skórki, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do całości. Następnie wlać do tego oliwę z oliwek, oprószyć szczyptą soli, wymieszać i wyłożyć na talerz. Ser twarogowy zmieszać z sokiem wiśniowym i dodać do sałatki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów