Sałatka warzywna z fasolą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 384
Składniki:
- 400 g białej fasoli w zalewie
- 2 pomidory
- 2 czerwone słodkie papryki
- 2 żółte słodkie papryki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- natka zielonej pietruszki
- pieprz czarny świeżo zmielony
- sól
Opis przygotowania:
Pomidory, paprykę oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Fasolę odcedzić z zalewy. Paprykę pozbawić nasion, pokroić ją w drobną kostkę i przełożyć do miski. Dodać do tego odsączoną z zalewy biała fasolę oraz pokrojone w kostkę pomidory. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno i dodać do całości. Wszystko skropić oliwą z oliwek, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)