Sałatka warzywna z fasolą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 384
Sałatka warzywna z fasolą
fot. ozmafan (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g białej fasoli w zalewie
  • 2 pomidory
  • 2 czerwone słodkie papryki
  • 2 żółte słodkie papryki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • natka zielonej pietruszki
  • pieprz czarny świeżo zmielony
  • sól

Opis przygotowania:

Pomidory, paprykę oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Fasolę odcedzić z zalewy. Paprykę pozbawić nasion, pokroić ją w drobną kostkę i przełożyć do miski. Dodać do tego odsączoną z zalewy biała fasolę oraz pokrojone w kostkę pomidory. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno i dodać do całości. Wszystko skropić oliwą z oliwek, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów