Sałatka owocowo-warzywna z pszenicą i miodem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 870
Sałatka owocowo-warzywna z pszenicą i miodem
fot. Lablascovegmenu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g pszenicy
  • 4 łyżki miodu lipowego
  • 2 dojrzale awokado
  • 2 pomidory
  • pęczek cykorii endywii
  • sól

Opis przygotowania:

Pszenicę zalać 4 szklankami lekko osolonej wody i moczyć przez 2 godziny. Po namoczeniu ugotować na sypko w wodzie w której się moczyła i odparować. Cykorię, pomidory oraz awokado umyć i osaczyć z wody. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w dużą kostkę do miski. Pomidory i cykorie pokroić na kawałki i dodać do awokado. Dodać do tego ugotowaną wcześniej pszenicę. Całość skropić miodem lipowym i dobrze wymieszać.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów