Sałatka owocowo-warzywna z pszenicą i miodem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1058
Składniki:
- 200 g pszenicy
- 4 łyżki miodu lipowego
- 2 dojrzale awokado
- 2 pomidory
- pęczek cykorii endywii
- sól
Opis przygotowania:
Pszenicę zalać 4 szklankami lekko osolonej wody i moczyć przez 2 godziny. Po namoczeniu ugotować na sypko w wodzie w której się moczyła i odparować. Cykorię, pomidory oraz awokado umyć i osaczyć z wody. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w dużą kostkę do miski. Pomidory i cykorie pokroić na kawałki i dodać do awokado. Dodać do tego ugotowaną wcześniej pszenicę. Całość skropić miodem lipowym i dobrze wymieszać.
Komentarze (0)