Sałatka owocowo-warzywna z jajkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1681
Sałatka owocowo-warzywna z jajkiem
fot. fugzu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 dojrzale awokado
  • 2 pomarańcze
  • 2 jajka
  • 2 granaty
  • 2 dymki ze szczypiorkiem
  • sól

Opis przygotowania:

Owoce i warzywa umyć i osączyć z wody. Jajka włożyć do rondla, po czym zalać je wodą tak, aby nie wystawały ugotować na twardo i odcedzić. Potem obrać je ze skorupek, pokroić drobno i wyłożyć na talerz. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do ugotowanych jajek. Pomarańcze obrać ze skóry, podzielić na plastry i dodać do składników. Dymkę obrać ze skóry i razem ze szczypiorkiem pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Granaty przekroić na połówki, wyłuskać nasiona i dodać do całości. Na koniec wszystko oprószyć szczyptą soli.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów