Sałatka owocowo-warzywna z jajkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1681
Składniki:
- 2 dojrzale awokado
- 2 pomarańcze
- 2 jajka
- 2 granaty
- 2 dymki ze szczypiorkiem
- sól
Opis przygotowania:
Owoce i warzywa umyć i osączyć z wody. Jajka włożyć do rondla, po czym zalać je wodą tak, aby nie wystawały ugotować na twardo i odcedzić. Potem obrać je ze skorupek, pokroić drobno i wyłożyć na talerz. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do ugotowanych jajek. Pomarańcze obrać ze skóry, podzielić na plastry i dodać do składników. Dymkę obrać ze skóry i razem ze szczypiorkiem pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Granaty przekroić na połówki, wyłuskać nasiona i dodać do całości. Na koniec wszystko oprószyć szczyptą soli.
Komentarze (0)