Sałatka owocowo-warzywna

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1336
Sałatka owocowo-warzywna
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g zielonego groszku w zalewie
  • 100 g miąższu z arbuza
  • 2 dojrzale figi
  • 2 czerwone rzodkiewki
  • 2 g kiełków rzodkiewki
  • 2 g kiełków zielonego groszku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 czerwona cykoria
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa, kiełki zielonego groszku oraz owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Następnie groszek zielony odcedzić z zalewy, 200 g zmiksować mikserem i wyłożyć na talerz. Kolejne 200 g zielonego groszku dodać do zmiksowanego już groszku na talerzu. Rzodkiewki pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Arbuza pokroić w drobną kostkę i dodać do rzodkiewek. Figi obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do składników w misce. Dodać do tego czerwoną cykorię i całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu. Składniki w misce skropić oliwą z oliwek, wymieszać i wyłożyć na zielony groszek na talerzu. Wszystko udekorować kiełkami rzodkiewki oraz zielonego groszku.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów