Sałatka owocowo-warzywna
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1517
Składniki:
- 400 g zielonego groszku w zalewie
- 100 g miąższu z arbuza
- 2 dojrzale figi
- 2 czerwone rzodkiewki
- 2 g kiełków rzodkiewki
- 2 g kiełków zielonego groszku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 czerwona cykoria
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa, kiełki zielonego groszku oraz owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Następnie groszek zielony odcedzić z zalewy, 200 g zmiksować mikserem i wyłożyć na talerz. Kolejne 200 g zielonego groszku dodać do zmiksowanego już groszku na talerzu. Rzodkiewki pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Arbuza pokroić w drobną kostkę i dodać do rzodkiewek. Figi obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do składników w misce. Dodać do tego czerwoną cykorię i całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu. Składniki w misce skropić oliwą z oliwek, wymieszać i wyłożyć na zielony groszek na talerzu. Wszystko udekorować kiełkami rzodkiewki oraz zielonego groszku.
Komentarze (0)