Sałatka owocowa ze śmietaną i rodzynkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1688
Składniki:
- 200 ml śmietany kremówki
- 200 miąższu z arbuza
- 25 g truskawek
- 25 g zielonego winogrona
- 2 gruszki
- 2 jabłka
- 2 gałązki świeżej mięty
- 1 łyżka cukru pudru
- 0,5 szklanki rodzynek
- 0,5 szklanki wrzącej wody
Opis przygotowania:
Owoce oraz miętę umyć i osączyć z wody. Rodzynki sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Jabłka oraz gruszki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w cienkie plastry. Truskawki obrać z szypułek i pokroić w ćwiartki. Winogron pokroić na połówki. Miąższ z arbuza pokroić w dużą kostkę. Następnie śmietanę kremówkę przelać do kubka, wsypać do niej cukier puder, dobrze rozmieszać widelcem i przelać do miski. Potem dodać do tego pokrojone wcześniej wszystkie owoce oraz rodzynki. Całość udekorować gałązkami świeżej mięty.
Komentarze (0)