Sałatka cauchoise
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1230
Składniki:
- 500 g ziemniaków
- 100 ml śmietany kremówki
- 100 g gotowanej szynki
- 30 g sera gruyere
- 3 g kiełków słonecznika
- 1 seler
- 1 łyżka octu cydrowego
- sól
Opis przygotowania:
Kiełki, ziemniaki oraz seler umyć. Następnie ziemniaki z selerem przełożyć do osobnych rondli, zalać wodą tak, aby składniki nie wystawały i ugotować ze skórą do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, ziemniaki i seler obrać ze skóry i pokroić w plastry o grubości 1 cm do miski. Ser gruyere pokroić drobno i dodać do pokrojonych warzyw w misce. Śmietanę zmieszać z mielonymi orzechami włoskimi i polać całość. Wszystko posypać pokrojoną szynką gotowaną, kiełkami słonecznika i skropić octem cedrowym
Komentarze (0)