Sałatka cauchoise

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 176
Sałatka cauchoise
fot. Ludovic Péron (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 100 g gotowanej szynki
  • 30 g sera gruyere
  • 3 g kiełków słonecznika
  • 1 seler
  • 1 łyżka octu cydrowego
  • sól

Opis przygotowania:

Kiełki, ziemniaki oraz seler umyć. Następnie ziemniaki z selerem przełożyć do osobnych rondli, zalać wodą tak, aby składniki nie wystawały i ugotować ze skórą do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, ziemniaki i seler obrać ze skóry i pokroić w plastry o grubości 1 cm do miski. Ser gruyere pokroić drobno i dodać do pokrojonych warzyw w misce. Śmietanę zmieszać z mielonymi orzechami włoskimi i polać całość. Wszystko posypać pokrojoną szynką gotowaną, kiełkami słonecznika i skropić octem cedrowym

0 komenatrzy

Podobne przepisy