Sałata po maltańsku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2439
Składniki:
- 2-3 główki sałaty
- 15 dag gotowanego lub pieczonego kurczaka
- 8 dag łuskanych, grubo połamanych orzechów
- 4 pełne łyżki majonezu
- świeża mięta
- pietruszka
- szczypta cukru
- ew. estragon
Opis przygotowania:
Sałatę bardzo staranie wypłucz, porwij na szerokie wstążki, mięso pokrój w kostkę i dodaj majonez. Dopraw szczyptą cukru i sokiem z cytryny. Kilka listków mięty, zielonej pietruszki i ew. estragonu pokrój drobno i wymieszać z sałatą. Zieleninę rozłóż w czterech miseczkach. W środku po trochu kurczaka, polej majonezem, posyp orzechami. Sałatę można przybrać kilkoma pokrojonymi w kostkę cząstkami pomarańczy.
Komentarze (0)