Sałata po maltańsku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2332

Składniki:

  • 2-3 główki sałaty
  • 15 dag gotowanego lub pieczonego kurczaka
  • 8 dag łuskanych, grubo połamanych orzechów
  • 4 pełne łyżki majonezu
  • świeża mięta
  • pietruszka
  • szczypta cukru
  • ew. estragon

Opis przygotowania:

Sałatę bardzo staranie wypłucz, porwij na szerokie wstążki, mięso pokrój w kostkę i dodaj majonez. Dopraw szczyptą cukru i sokiem z cytryny. Kilka listków mięty, zielonej pietruszki i ew. estragonu pokrój drobno i wymieszać z sałatą. Zieleninę rozłóż w czterech miseczkach. W środku po trochu kurczaka, polej majonezem, posyp orzechami. Sałatę można przybrać kilkoma pokrojonymi w kostkę cząstkami pomarańczy.

Autor: effi

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów