Snikers
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 5437
Składniki:
- Ciasto:
- 1/2 kg mąki
- 3/4 szklanki cukry
- 20 dag margaryny
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżeczki sody
- 2 jaja
- Masa orzechowa:
- 2 szklanki orzechów ok 20 dag
- 13 dag margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżki miodu naturalnego
- Krem:
- 1/2 l mleka
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżki mąki wrocławskiej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- cukier wanil.
- 1 kostka najlepiej Kasi
Opis przygotowania:
Ciasto: składniki wymieszać, zagnieść i podzielić na 2 równe części.
Masa orzechowa: składniki gotować w rondelku ok. 5 minut na małym ogniu.
Jedną część ciasta upiec na blaszce bez masy orzechowej, a drugą z orzechami. Obydwie blachy piec po 15 minut w temp. 200 st C. Ciasto pieczemy na papierze.
Krem: mleko ugotować z cukrami. W pozostałym mleku rozrobić obie mąki i ugotować budyń. Ostudzony utrzeć z margaryną. Krem wyłożyć na jeden placek, a drugim z orzechami przykryć.
Masa orzechowa: składniki gotować w rondelku ok. 5 minut na małym ogniu.
Jedną część ciasta upiec na blaszce bez masy orzechowej, a drugą z orzechami. Obydwie blachy piec po 15 minut w temp. 200 st C. Ciasto pieczemy na papierze.
Krem: mleko ugotować z cukrami. W pozostałym mleku rozrobić obie mąki i ugotować budyń. Ostudzony utrzeć z margaryną. Krem wyłożyć na jeden placek, a drugim z orzechami przykryć.
Komentarze (0)