Snikers

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 5437
Snikers

Składniki:

  • Ciasto:
  • 1/2 kg mąki
  • 3/4 szklanki cukry
  • 20 dag margaryny
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki sody
  • 2 jaja
  • Masa orzechowa:
  • 2 szklanki orzechów ok 20 dag
  • 13 dag margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżki miodu naturalnego
  • Krem:
  • 1/2 l mleka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżki mąki wrocławskiej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • cukier wanil.
  • 1 kostka najlepiej Kasi

Opis przygotowania:

Ciasto: składniki wymieszać, zagnieść i podzielić na 2 równe części.

Masa orzechowa: składniki gotować w rondelku ok. 5 minut na małym ogniu.

Jedną część ciasta upiec na blaszce bez masy orzechowej, a drugą z orzechami. Obydwie blachy piec po 15 minut w temp. 200 st C. Ciasto pieczemy na papierze.

Krem: mleko ugotować z cukrami. W pozostałym mleku rozrobić obie mąki i ugotować budyń. Ostudzony utrzeć z margaryną. Krem wyłożyć na jeden placek, a drugim z orzechami przykryć.

Autor: weronika59

Komentarze (0)