Rolada z kapustą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2456
Składniki:
- 80 dag wołowiny na pieczeń
- 30 dag kapusty
- cebula
- strąk czerwonej papryki
- 15 dag pieczarek
- masło
- łyżka ziół prowansalskich
- 100 ml czerwonego wina
- olej
- kminek
- sól
- pieprz
- 2 łyżki mąki
- łyżka koncentratu pomidorowego
- łyżka sosu sojowego
Opis przygotowania:
Kapustę poszatkować. Cebulę posiekać, paprykę pokroić w paski, pieczarki na ćwiartki. Cebulę przesmażyć na maśle, dodać resztę warzyw i zioła prowansalskie, oprószyć kminkiem, dusić 10 min.
Wołowinę rozkroić wzdłuż, rozłożyć. Nałożyć farsz, zwinąć i związać nacią. Oprószyć solą i pieprzem. w brytfance rozgrzać olej, podsmażyć roladę. Podlać wodą, dusić 60 min w temp. 180 st. Pieczeń wyjąc, sos zagęścić mąką, dodać koncentrat, wino i sos sojowy. Wymieszać, gotować 15 min. Przyprawić do smaku. Pieczeń pokroić w plastry, polać sosem.
Wołowinę rozkroić wzdłuż, rozłożyć. Nałożyć farsz, zwinąć i związać nacią. Oprószyć solą i pieprzem. w brytfance rozgrzać olej, podsmażyć roladę. Podlać wodą, dusić 60 min w temp. 180 st. Pieczeń wyjąc, sos zagęścić mąką, dodać koncentrat, wino i sos sojowy. Wymieszać, gotować 15 min. Przyprawić do smaku. Pieczeń pokroić w plastry, polać sosem.
Komentarze (0)