Rolada z kapustą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2456

Składniki:

  • 80 dag wołowiny na pieczeń
  • 30 dag kapusty
  • cebula
  • strąk czerwonej papryki
  • 15 dag pieczarek
  • masło
  • łyżka ziół prowansalskich
  • 100 ml czerwonego wina
  • olej
  • kminek
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki mąki
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżka sosu sojowego

Opis przygotowania:

Kapustę poszatkować. Cebulę posiekać, paprykę pokroić w paski, pieczarki na ćwiartki. Cebulę przesmażyć na maśle, dodać resztę warzyw i zioła prowansalskie, oprószyć kminkiem, dusić 10 min.
Wołowinę rozkroić wzdłuż, rozłożyć. Nałożyć farsz, zwinąć i związać nacią. Oprószyć solą i pieprzem. w brytfance rozgrzać olej, podsmażyć roladę. Podlać wodą, dusić 60 min w temp. 180 st. Pieczeń wyjąc, sos zagęścić mąką, dodać koncentrat, wino i sos sojowy. Wymieszać, gotować 15 min. Przyprawić do smaku. Pieczeń pokroić w plastry, polać sosem.

Autor: priinccces

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów