Ramos Gin Fizz (koktajl)
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1702
Składniki:
- 80 ml mineralnej wody gazowanej
- 60 ml białego ginu
- 15 ml śmietanki UHT 30%
- 15 ml syropu z trzciny cukrowej
- 4 kostki lodu
- 3 krople wody z kwiatu pomarańczy
- 1 białko jajka
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka soku z limonki
Opis przygotowania:
Białko jajka przełożyć do miski i ubić mikserem na sztywną pianę. Następnie ubitą pianę wraz z kostkami lodu przełożyć do shakera. Wlać do tego biały gin, syrop z trzciny cukrowej, śmietanę, sok z limonki, sok z cytryny i wodę z kwiatu pomarańczy. Całość dokładnie wymieszać, po czym przecedzić przez sitko do szklanki. Wlać do tego bardzo powoli wodę mineralną, lejąc ją po jednym z brzegów szklanki, aż do chwili utworzenia się piany.
Komentarze (0)