Ramos Gin Fizz (koktajl)

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1702
Ramos Gin Fizz (koktajl)
fot. Will Shenton (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 80 ml mineralnej wody gazowanej
  • 60 ml białego ginu
  • 15 ml śmietanki UHT 30%
  • 15 ml syropu z trzciny cukrowej
  • 4 kostki lodu
  • 3 krople wody z kwiatu pomarańczy
  • 1 białko jajka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka soku z limonki

Opis przygotowania:

Białko jajka przełożyć do miski i ubić mikserem na sztywną pianę. Następnie ubitą pianę wraz z kostkami lodu przełożyć do shakera. Wlać do tego biały gin, syrop z trzciny cukrowej, śmietanę, sok z limonki, sok z cytryny i wodę z kwiatu pomarańczy. Całość dokładnie wymieszać, po czym przecedzić przez sitko do szklanki. Wlać do tego bardzo powoli wodę mineralną, lejąc ją po jednym z brzegów szklanki, aż do chwili utworzenia się piany.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów