Ramos Gin Fizz

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2333
Ramos Gin Fizz
fot. Infrogmation / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 50 ml białego ginu
  • 50 ml śmietanki do kawy
  • 20 ml soku z cytryny
  • 20 ml soku z limonki
  • 20 ml gazowanej wody mineralnej
  • 10 ml syropu cukrowego
  • kilka kropel krople wody z kwiatu pomarańczy
  • 1 łyżka kruszonego lodu
  • 1 białko jajka

Opis przygotowania:

Do shakera wlać biały gin, sok z cytryny, sok z limonki i syrop cukrowy. Następnie dodać do tego białko jajka, wlać wodę z kwiatu pomarańczy i śmietankę do kawy. Mieszać przez 30 sekund, energicznie wstrząsając. Wrzucić do tego kruszony lód i całość ponownie wymieszać. Następnie przelewać do szklanki, wlewając przy tym stopniowo wodę mineralną i mieszając energicznie mieszadełkiem. Drinka mieszać do czasu utworzenia się piany.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów