Ramos Gin Fizz

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2291
Ramos Gin Fizz
fot. Edsel Little / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 100 ml białego ginu
  • 50 ml białego rumu
  • 20 ml soku z limonki
  • 20 ml mineralnej wody gazowanej
  • 1 łyżeczka wody kwiatu pomarańczy
  • 1 białko jajka
  • 1 łyżka kruszonego lodu
  • 1 łyżka syropu cukrowego
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 1 plaster limonki do dekoracji

Opis przygotowania:

Do shakera wlać gin, rum, wodę z kwiatu pomarańczy, syrop cukrowy, sok z limonki i sok cytrynowy. Następnie wrzucić do tego kruszony lód, dodać białko jajka i całość dokładnie wymieszać, energicznie wstrząsając przez 30 sekund. Wymieszane składniki przelać do szklanki i powoli wlać do tego wodę mineralną. Kiedy utworzy się piana, udekorować plastrem limonki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów