Puree z bobu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3884

Składniki:

  • 500 g bobu
  • 2 duże ziemniaki
  • 2 cebule
  • 1 pora
  • 2 kieliszki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • 1 papryka czerwona

Opis przygotowania:

Bób ugotuj z obranymi ziemniakami i cebulą. Po ugotowaniu obierz bób ze skórki i zmiksuj razem z ziemniakami oraz cebulą. Dodaj dodaj oliwę, sól i pieprz. Wszystko wymieszaj. Po wyłożeniu na talerz udekoruj pokrojoną papryka i porą. Podawaj gorące.

1 komentarz

"jedna pora"? "udekoruj porą"? Dramat. Może jeszcze jeden marchew, jedna ogórka i jeden pomarańcz?

Podobne przepisy