Puree z bobu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4679
Składniki:
- 500 g bobu
- 2 duże ziemniaki
- 2 cebule
- 1 pora
- 2 kieliszki oliwy z oliwek
- sól i pieprz
- 1 papryka czerwona
Opis przygotowania:
Bób ugotuj z obranymi ziemniakami i cebulą. Po ugotowaniu obierz bób ze skórki i zmiksuj razem z ziemniakami oraz cebulą. Dodaj dodaj oliwę, sól i pieprz. Wszystko wymieszaj. Po wyłożeniu na talerz udekoruj pokrojoną papryka i porą. Podawaj gorące.
Komentarze (1)
"jedna pora"? "udekoruj porą"? Dramat. Może jeszcze jeden marchew, jedna ogórka i jeden pomarańcz?