Pudding czekoladowy z awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1150
Składniki:
- 130 g budyniu czekoladowego z cukrem
- 4 dojrzałe awokado
- 1 l mleka 2%
- świeża mięta do dekoracji
Opis przygotowania:
Awokado umyć, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ przełożyć do miksera i zmiksować na jednolitą masę. Następnie do rondla wlać 0,5 l mleka i doprowadzić go do wrzenia na średnim ogniu. Pozostałe 0,5 l mleka przelać do kolejnego rondla, wsypać do niego budyń czekoladowy z cukrem, dodać zmiksowane wcześniej awokado i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu całość przelać do gotowanego mleka. Wszystko mieszać drewnianą łyżka do chwili, aż zacznie gęstnieć. Wtedy ściągnąć z ognia, przełożyć do szklanek i udekorować listkami świeżej mięty.
Komentarze (0)