Potrawa z fasoli jaś

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 4788
Potrawa z fasoli jaś
fot. Simon Aughton / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 kg białej fasoli Jaś
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 goździki
  • 1 papryka półsłodka
  • sól
  • szczypta sproszkowanego kminku

Opis przygotowania:

Fasolę umyć i namoczyć przez 2 godziny. W tej samej wodzie ugotować do miękkości pod koniec gotowania dodać odrobinę soli. Ugotowaną fasole odcedzić, dodać do niej oliwę, goździki, kminek, paprykę pokrojoną drobno (bez nasion), roztarty czosnek i trzymać na małym ogniu przez krótką chwile. Następnie przełożyć na talerz i podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów