Potrawa z fasoli jaś
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4788
Składniki:
- 1 kg białej fasoli Jaś
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 2 goździki
- 1 papryka półsłodka
- sól
- szczypta sproszkowanego kminku
Opis przygotowania:
Fasolę umyć i namoczyć przez 2 godziny. W tej samej wodzie ugotować do miękkości pod koniec gotowania dodać odrobinę soli. Ugotowaną fasole odcedzić, dodać do niej oliwę, goździki, kminek, paprykę pokrojoną drobno (bez nasion), roztarty czosnek i trzymać na małym ogniu przez krótką chwile. Następnie przełożyć na talerz i podawać na ciepło.
Komentarze (0)