Potrawa chińszczyzna
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: trudne
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3971
Składniki:
- 4-5 dużych piersi z kurczaka
- 2 op. warzyw na patelnię z przyprawą orientalną(te mi smakują
- najlepiej)
- 20-30 dag pieczarek
- 2 słoiki sosu DAWTONA- węgierski z pieczarkami lub słodko-kwaśny
- 2 łyżki bazylii
- 2 łyżki oregano
- 2 łyżki tymianku
- do smaku przyprawa ziarenka smaku lub vegeta
Opis przygotowania:
Pokroić piersi w długie paski, a paski w kosteczkę. Wrzucić na patelnię na kilka łyżek oleju i smażyć mieszając przez 10-15 minut. Przełożyć do garnka. Następnie na patelni podsmażyć pokrojone pieczarki przez parę minut, dołożyć do piersi, później wysypać z torebek warzywa na patelnię, posypać przyprawami i podsmażyć ok. 15 minut. Przełożyć do piersi i pieczarek. Wszystko postawić na ogień, podlać wodą, nie za dużo, bo jeszcze zostały 2 słoiki sosu DAWTONA, który dodajemy, posypujemy przyprawami. Tak podgotowujemy ok. 30 minut. Wspaniała potrawka, którą robiłam wczoraj. Dobrze, że udało mi się zrobić zdjęcie, które dziś wstawiłam, żebyście mogli zobaczyć jak to danie wygląda.Życzę smacznego!
Komentarze (0)