Popcorn z orzechami i polewą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1614
Składniki:
- 100 g popcornu
- 100 g orzeszków ziemnych
- Polewa:
- 3 łyżki masy krówkowej
- 1 l łyżka soku jagodowego
- 1 łyżka masła
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i rozsypać na niej popcorn. Następnie wstawić go do piekarnika rozgrzanego do temp. 120 stopni i piec do chwili, aż zacznie pękać. Wtedy wyciągnąć go z piekarnika.
Przygotować polewę: masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do tego masę krówkową. Kiedy masa się rozpuści, wlać do tego sok jagodowy i dokładnie wymieszać. Wsypać do tego orzeszki ziemne oraz popcorn. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać, ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz
Przygotować polewę: masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do tego masę krówkową. Kiedy masa się rozpuści, wlać do tego sok jagodowy i dokładnie wymieszać. Wsypać do tego orzeszki ziemne oraz popcorn. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać, ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz
Komentarze (0)