Popcorn z orzechami i polewą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1614
Popcorn z orzechami i polewą
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 100 g popcornu
  • 100 g orzeszków ziemnych
  • Polewa:
  • 3 łyżki masy krówkowej
  • 1 l łyżka soku jagodowego
  • 1 łyżka masła
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i rozsypać na niej popcorn. Następnie wstawić go do piekarnika rozgrzanego do temp. 120 stopni i piec do chwili, aż zacznie pękać. Wtedy wyciągnąć go z piekarnika.

Przygotować polewę: masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do tego masę krówkową. Kiedy masa się rozpuści, wlać do tego sok jagodowy i dokładnie wymieszać. Wsypać do tego orzeszki ziemne oraz popcorn. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać, ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów