Popcorn z czekoladą i wiśniami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2252
Składniki:
- 200 g gorzkiej czekolady
- 20 g konfitur wiśniowych
- 2 łyżki oleju
- 2 liście bazylii
- 1 łyżka brandy
- 1 szklanka kukurydzy na popcorn
- sól
Opis przygotowania:
Rozgrzać mocno olej na patelni, dodać ziarna kukurydzy, całość szczelnie nakryć pokrywką i prażyć na małym ogniu do czasu, aż cała kukurydza napęcznieje. Wtedy ściągnąć z ognia, oprószyć solą i przełożyć do pucharków deserowych z konfiturę wiśniową. Brandy przelać do rondla, dodać pokruszoną na drobne kawałki czekoladę, rozpuścić na małym ogniu, ściągnąć z ognia i zalać pozostałe składniki. Całość udekorować listkami bazylii oraz prażonym popcornem.
Komentarze (0)