Poncz jabłkowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3993
Składniki:
- 2 l soku jabłkowego
- 80 ml soku z cytryny
- 5 dag rodzynek
- 25 dag jabłek
- 20 goździków
- 4 laski cynamonu
- plasterki pomarańczy i cytryny
Opis przygotowania:
Jabłka myjemy i usuwamy gniazda nasienne i kroimy na plasterki.Wkładam do garnka,wlewamy sok jabłkowy,dodajemy umyte rodzynki,goździki i cynamon.Gotujemy na średnim ogniu,aż jabłka będą miękkie.Z zagotowanego napoju wyjmujemy goździki i przelewamy do wazy.U myte i sparzone pomarańcze i cytryny kroimy na plasterki i dodajemy do ponczu.Poncz podajemy na gorąco.
Komentarze (0)