Poncz jabłkowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2231

Składniki:

  • 2 l soku jabłkowego
  • 80 ml soku z cytryny
  • 5 dag rodzynek
  • 25 dag jabłek
  • 20 goździków
  • 4 laski cynamonu
  • plasterki pomarańczy i cytryny

Opis przygotowania:

Jabłka myjemy i usuwamy gniazda nasienne i kroimy na plasterki.Wkładam do garnka,wlewamy sok jabłkowy,dodajemy umyte rodzynki,goździki i cynamon.Gotujemy na średnim ogniu,aż jabłka będą miękkie.Z zagotowanego napoju wyjmujemy goździki i przelewamy do wazy.U myte i sparzone pomarańcze i cytryny kroimy na plasterki i dodajemy do ponczu.Poncz podajemy na gorąco.

Autor: lipsi

0 komenatrzy

Podobne przepisy