Pomarańcze w syropie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2283
Pomarańcze w syropie

Składniki:

  • 12 pomarańczy
  • 25 dag cukru
  • 350 ml wody

Opis przygotowania:

Pomarańcze myjemy i obieramy.Skórki z 3 pomarańczy kroimy w paski,zalewamy woda i gotujemy 15 min i odcedzamy. Środki pomarańczy dzielimy na cząstki i odkładamy do salaterki.Cukier rozpuszczamy w 350 ml wody i gotujemy do powstania syropu.Do syropu wkładamy gorące skórki i całość gotujemy.Następnie odcedzamy i zalewamy cząstki pomarańczy.Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

Autor: lipsi

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów