Polędwica wołowa z ogórkiem i sosem Uncle Ben's
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3021
Składniki:
- 0,5 kg polędwicy wołowej bez kości
- 100 ml czerwonego wina (może być słodkie)
- 3 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 2 gałązki rozmarynu
- 1 ogórek szklarniowy
- 1 słoik gotowego sosu Uncle Ben's z ananasem
- 1 kapusta pekińska
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ogórka umyć, osączyć z wody, pokroić w krążki i wyłożyć na talerz. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Wołowinę natrzeć pieprzem oraz solą, włożyć do czosnku w całości i obsmażyć z każdej strony. Następnie wlać wino i smażyć pod przykryciem do miękkości mięsa. Usmażoną wołowinę wyciągnąć, pokroić na kawałki i wyłożyć na ogórka. Na nią wyłożyć opłukane i osączone z wody liście kapusty pekińskiej, gałązki rozmarynu i pokrojona drobno natkę pietruszki. Całość zalać sosem Uncle Ben's z ananasem.
Komentarze (0)