Polędwica wołowa z ogórkiem i sosem Uncle Ben's

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3021
Polędwica wołowa z ogórkiem i sosem Uncle Ben's
fot. pink_fish13 / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg polędwicy wołowej bez kości
  • 100 ml czerwonego wina (może być słodkie)
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 słoik gotowego sosu Uncle Ben's z ananasem
  • 1 kapusta pekińska
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ogórka umyć, osączyć z wody, pokroić w krążki i wyłożyć na talerz. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Wołowinę natrzeć pieprzem oraz solą, włożyć do czosnku w całości i obsmażyć z każdej strony. Następnie wlać wino i smażyć pod przykryciem do miękkości mięsa. Usmażoną wołowinę wyciągnąć, pokroić na kawałki i wyłożyć na ogórka. Na nią wyłożyć opłukane i osączone z wody liście kapusty pekińskiej, gałązki rozmarynu i pokrojona drobno natkę pietruszki. Całość zalać sosem Uncle Ben's z ananasem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów