Polędwica w cieście
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 1955
Składniki:
- 1 polędwica (ok. 1,5 kg)
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 2 jajka
- 4 suszone grzyby
- 15 dag pasztetu
- sól
- pieprz
- tymianek
- olej
Opis przygotowania:
Polędwice umyć, osączyć, podsmażyć ze wszystkich stron na oleju. Grzyby umyć, ugotować, a potem drobno posiekać. Połączyć z pasztetem, ziołami, jednym jajkiem i wyrobić z tego masę. Rozmrożony płat ciasta francuskiego posmarować pasztetem, ułożyć na nim mięso i zawinąć ściśle ciastem. Posmarować jajkiem i piec 40 minut w temperaturze 220 st. C.
Komentarze (0)