Płatki kukurydziane zapiekane z serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3117
Składniki:
- 3 szklanki płatków kukurydzianych
- 2 czerwone cebule
- 2 papryki chili konserwowe
- 2 łyżki śmietany kremówki
- 1 szklanka tartego sera żółtego cheddar
Opis przygotowania:
Płatki kukurydziane przesypać do naczynia do zapiekania. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Paprykę konserwową pokroić w plastry, a część z niej pokropić w drobną kostkę. Następnie połowę pokrojonej cebuli oraz pokrojoną w kostkę paprykę konserwową przełożyć na płatki kukurydziane, po czym całość posypać tartym serem żółtym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 stopni i piec, do czasu, aż ser się rozpuści. Wtedy wyjąć z piekarnika i przełożyć na talerz. Kiedy potrawa trochę przestygnie, dodać śmietanę kremówkę, a potem posypać drugą połową pokrojonej cebuli oraz pokrojoną w plastry papryką konserwową.
Komentarze (0)