Pita z duszonymi warzywami i pistacjami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1430
Pita z duszonymi warzywami i pistacjami
fot. fugzu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 10 g pistacji
  • 4 pomidorki cherry
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 zielona, młoda cukinia
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 chlebek pita
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pitę pokroić w podłużne paski i wyłożyć na talerz. Warzywa umyć i osączyć z wody. Cukinię pokroić w cienkie plastry. Pomidorki cherry pokroić drobno. Rozgrzać olej na patelni i dodać pokrojone warzywa oraz pistacje. Całość posypać oregano, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć pod przykryciem do czasu, aż składniki zmiękną. Wtedy ściągnąć z ognia i wyłożyć na pitę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów