Pita z duszonymi warzywami i pistacjami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1589
Składniki:
- 10 g pistacji
- 4 pomidorki cherry
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 zielona, młoda cukinia
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 chlebek pita
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pitę pokroić w podłużne paski i wyłożyć na talerz. Warzywa umyć i osączyć z wody. Cukinię pokroić w cienkie plastry. Pomidorki cherry pokroić drobno. Rozgrzać olej na patelni i dodać pokrojone warzywa oraz pistacje. Całość posypać oregano, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć pod przykryciem do czasu, aż składniki zmiękną. Wtedy ściągnąć z ognia i wyłożyć na pitę.
Komentarze (0)