Pijany kurczak
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 651
Składniki:
- 10 pałek z kurczaka
- 2 małe pory
- 1 szklanka białego wina ryżowego
- sol
- pieprz biały mielony
Opis przygotowania:
Por oraz mięso umyć i osączyć z wody, Następnie oprószyć je szczyptą soli, białego pieprzu i przełożyć na sito naczynia do gotowania na parze, zalanego do połowy wodą. Dodać do tego pokrojony w talarki por. Całość nakryć i gotować na średnim ogniu do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, ściągnąć je z ognia, sita i dobrze przestudzić. Potem przełożyć na talerz i zalać winem ryżowym. Wszystko wstawić na 2 godziny do lodówki, a po tym czasie wyciągnąć z lodówki i podawać do spożycia na zimno.
Komentarze (0)