Pieczarki z winem, rozmarynem i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2636
Składniki:
- 30 g pieczarek
- 8 pomidorków cherry
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 2 gałązki rozmarynu
- 0,5 szklanki białego wina wytrawnego
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pieczarki i pomidory dokładnie umyć. Pieczarki, pokroić w plastry, a pomidory w ćwiartki. Rozgrzać olej na patelni dodać do niego pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Do czosnku dodać pokrojone pieczarki, przykryć i dusić przez 1 minutę. Następnie wlać wino wytrawne, doprawić pieprzem oraz solą do smaku i dusić przez 3 minuty pod przykryciem. Następnie pieczarki wyciągnąć, osączyć z duszonego sosu i przełożyć na talerz. Na pieczarki wyłożyć pokrojone pomidory. Wszystko posypać pokrojoną drobno natką pietruszki i udekorować gałązkami rozmarynu.
Komentarze (0)