Pieczarki grillowane
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2836
Składniki:
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżki płynnego miodu lipowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka mielonego tymianku
- 1 łyżeczka mielonego rozmarynu
- 0,5 kg pieczarek
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pieczarki dokładnie umyć, osączyć z wody i obrać z błony. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i wyłożyć do miski. Do przepuszczonego czosnku wlać oliwę z oliwek, miód i ocet balsamiczny. Wsypać tymianek, rozmaryn, szczyptę soli i pieprzu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, po czym dodać do tego oczyszczone pieczarki. Całość ponownie wymieszać i odstawić na 15 minut. Po tym czasie wszystko przełożyć na aluminiowa tackę do grilla, postawić na rozpalonym grillu i piec do czasu zarumienienia się składników. Gotowe ściągnąć z grilla, przełożyć do miski i podawać z patyczkami do szaszłyków.
Komentarze (0)